Alla inlägg den 26 mars 2010

Av Marica - 26 mars 2010 08:49

   Godmorgon alla !!


Ja, nu är det verkligen vår, både hos meteorologen och i mitt hjärta!!

Finns det något ljuvligare än att känna dofterna på våren, höra fåglarna och "bara" känna dom första ljumma vindarna - nej, det finns det inte!!


Det var ett tag sen nu igen, men jag glömmer er inte, mina goa bloggisar.

Men jag har händerna i färgburken, igen!

Denna gången är det vardagsrummet som skall få sej en uppfräschning, alla möbler är väck och nya hämtas imorgon - det är sååååååååååå kul!!

Det är ju så himla modernt med fondväggar och egendesignade mönster så jag har faktiskt försökt mej på det jag oxå.

   Vad tror ni???

Nä, det är redan övermålat, fast håll med om att det hade varit kul att ha en sån vägg om mn hade varit 20 år kanske.

Tack och lov så behöver jag inte bli påmind om att M "hjärtar" L eller tvärtom för det känns hela tiden att vi verklgien har hittat varann till 100% och så skall det vara, vi älskar varandra väldigt mycket och det känns tryggt och bra för oss båda.


Ochpå tal om att älska så kommer här en brandfackla och jag är fullt medveten om att det kanske är till att vara kaxig, men jag har tänkt på detta så länge så nu kommer det;

Kan man som anhörig/medmissbrukare påstå att man älskar missbrukaren - NEJ!!!

För att kunna älska någon så måste man faktiskt älska sej själv och som medmissbrukare gör man inte det, man värderar inte sej själv ett enda dugg.

Om jag tillåter att någon beter ser illa mot mej, full eller nykter, så tycker jag itne att jag är värd något bättre, eller hur?

Jag tror inte att man kan hjälpa någon på rätt sätt om man har en känslomässig relation.

För att hjälpa en missbrukare så måste man vara rätt hård i nyporna och det är svårt att vara mot någon som du påstår att du älskar.

De 2 största kärleksförklaringarna jag har fått är när Lasse kastade ut mej och den andra är när min syster fick till ett LVM på mej. Det låter kanske helt skruvat men så är det, dom ville ha tillbaka "sin" Marica och insåg att det kunde inte dom fixa utan det fick andra göra - Det lyckades ju verkligen eller hur?


Att ta ansvar för missbrukarens kylskåp och räkningar är oxå helt galet.

Om jag som missbrukare får ett välfyllt kylskåp så fort någon av mina nära kommer o hälsar på, vd händer då?

Jo, jag har mer pengar att missbruka för och det är ju inte bra eller hur??


Att städa upp och tvätta när någon har varit inne i en "period" tycker jag oxå är fel, att städa upp både sej själv och sin bostad är att få ta ansvar för sina handlingar, det är helt klart en negativ konsekvens av supandet och såna är br för tillnyktringen. Låt missbrukare gå i sin skit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag vet det låter hårt, men det finns ingen annan väg, tror jag!!!

Att ta ansvar för sin hndlingar kan iblande göra ont och vara jobbigt - det är bra!!


Så här tycker jag; Låt soc komma och se hur illa det står till, låt dom ta ansvar för "din" missbrukare, det finns reglerat i lagen hur det skall går till.

Känn efter, verkligen på djupet, vill du leva tillsammans med denna personen om det finns en chans till ett nyktert liv, kan du förlåta och gå vidare efter alla svek lögner och annan skit. Det är viktigt att man verkligen går vidare, för att få höra resten av livet vilken jäkla skithög man var som missbrukare går inte.

Det är ju inte missbrukaren som beter sej illa egentligen utan det är ju  drogen, eller hur?

Om du verkligen vill satsa på ett liv efter tillnyktringen, finns där bredvid som ett stöd under tiden drogen "flyttar" ut.

Och glöm inte bort dej själv i denna processen - du behöver oxå läka!!


Nu är det nog en del som tycker att jag kackar i eget bo, ja det gör jag, och jag tror faktiskt att jag är bättre på det än dom som inte varit i skiten.


Skäll gärna på mej, det gör inget, bara ni vaknar!!!

Ha en jättebra helg och ut i våren och NJUT !!!!

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards