Alla inlägg den 19 augusti 2009

Av Marica - 19 augusti 2009 22:06

Jaha, så var jag hemma igen ??!!

 

Dom är effektiva som tusan i Lund!!

Idag har jag träffat dietist, kurator, öron-näsa-halskirurg, käkkirurg, narkosläkare, operationssköterska och en massa personal på avdelningen.

Snacka om att min hjärna är så fullproppad med information så att den håller på att spricka!

 

Jag fick veta att jag kan inte prata ordentligt på ca en vecka, sen kan jag prata en aning jag ska ha en sån där andningsmoj i halsen så då funkar inte talet, kan ju vara skönt för omgivningen, kanske.

Jag kommer att vara gipsat runt vänster arm där dom ska ta hud o blodkärl, så att skriva  på datorn kommer att bli lite klurigare, så skall det vara 10-14 dagar.

Jag ska ha dygnetrunt vak i minst 3 dagar.

Och nu kommer det absolut värsta;

Sondmatning i ca 2 veckor och sen bara flytande i minst 3 veckor, hur fasiken ska jag överleva!!!! Inte en skumbanan !!!!

 

När dom sen skulle ta blodprov på mej så släppte min kropp bara ifrån sej ca 1/3 av vad dom ville ha, dom stack mej FEM (!!!!!) gånger – vet ni hur grymt stickrädd jag är????!!!!!!

 

Givetvis så fanns det anteckningar i min journal om att jag har missbrukat alkohol, men ni kan tro att det var en mycket stolt Marica som kunde deklarera att det är bakom mej och att jag minsann har varit nykter i 14 månader!!!

DET VAR EN SÅN GRYMT SKÖN KÄNSLA !!!

Prova det !!!!

 

Det är så enormt mycket som snurrar runt i skallen nu, det är nog tur att andra ska hålla reda på mej!

 

Vet ni, jag ska ju vara sövd i 10-12 timmar och när man vaknar efter en sån lång narkos så är hjärnan lite ur spår,  men hade jag använt mej av alkohol eller någon annan drog så hade det varit hundra resor värre – Ännu en jätteanledning att vara  nykter !!!

Jag har nog inte kommit på någon nackdel med nykterhet ännu, det finns nog ingen.

 

Jag misstänker att detta kommer att bli lite av en ”sjukblogg” en tid framöver, men någon eller några alkoholrelaterade meningar kommer säkert att finnas,

Och till er som blir lite ”puffade” av min nykterhet – håll ut – jag kommer att fortsätta predika om drogfrihetens fördelar så snart jag är på bettet igen och hålla på tills ni tröttnar på mej!

 

Ha en skön natt!!!

Av Marica - 19 augusti 2009 08:12

Ja, så var det dag D, och jag är faktiskt jättecool, jag fattar ingenting!!

Har någon snott mina nerver??


Det största problemet när jag packade var att jag fortfarande nog är lite "Lundenskadad", funderade över om jag kunde ta med nagelsax, nagellack, Listerin och annat som inte var tillåtet där!!

Herregud - här kan jag ju faktiskt ta min väska o gå!!


Det ska bli så himla skönt att äntligen komma igång med att bli frisk!!


Tänkte att jag skulle anmäla mej till en skrivarkurs efter jul, men då måste man lämna in ett "prov" på en A4 sida och jag är helt tom på uppslag, det är väldigt kort med en A4!!

Sen är det ju faktiskt snart tid att söka till utbildningen till behandlingsassistent igen!! Det längtar jag verkligen efter!!

Det är bara fyra månader tills jag ska fira en underbar jul med nära o kära!

Vårträdgården skall planeras nu i höst o lökar ska puttas ner!


Herregud vad mycket jag har att se fram emot!!


Förstår Ni att jag verkligen måste bli frisk o stark snart??


Ha en underbar dag o Du som tvekar - skruva på korken och ta en lång skön promenad!!!

Ovido - Quiz & Flashcards